svetoven avtomobil na godinata

Volvo XC60 е Световен автомобил  на 2018

Volvo XC60 е Световен автомобил  на 2018.

Поредното голямо отличие за шведската компания беше обявено по време на автомобилното изложение в Ню Йорк

 Новият средноразмерен SUV на Volvo – XC60, беше обявен за Световен автомобил на 2018 г. по време на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк.

Това е поредната голяма награда в списъка с престижни отличия на Volvo.

По-рано тази година ХС60 беше обявен за SUV на 2018 г. в Северна Америка, а компактният SUV XC40 спечели наградата Европейски автомобил на 2018 г. в началото на март, по време на Автосалона в Женева. Титлата Световен автомобил на годината е първата за Volvo Cars в международното състезание.

В новото Volvo XC60 – най-безопасният автомобил до момента според тестовете на независимата международна организация Euro NCAP, системата за автономно прилагане на спирачките при опасност е усъвършенствана с асистент за контрол на волана, когато автоматичното прилагане на спирачките не е достатъчно, за да се избегне потенциалният сблъсък. В допълнение системата за предотвратяване на удар с насрещно движещ се автомобил Oncoming Lane Mitigation и предупреждението за опасност в мъртвата зона на видимост Blind Spot Information System (BLIS) с асистент за подпомагане на кормилното управление също намаляват риска от инциденти при промяна на пътното платно.

ХС60 се предлага с богата гама дизелови и бензинови двигатели, както и с топ задвижващата система T8 Twin Engine Plug-in Hybrid, която осигурява мощност от 407 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч. само за 5,3 сек.

 

15,565 total views, 1 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации