мобилен ваксинационен кабинет

Ваксинации в автобус – първият професионален мобилен ваксинационен кабинет

Ваксинации в първия професионален мобилен ваксинационен център – професионално оборудван автобус

В София вече ще могат да се ваксинират срещу Ковид-19 в първия професионално оборудван мобилен ваксинационен автобус. Имунизациите ще се извършват от медицински екипи на РЗИ-София, подпомагани от Спешна помощ.

Автобусът отговаря на всички европейски изисквания и е оборудван с две легла и зона за съхранение на ваксини.

Пунктът е оборудван с всичко необходимо за съхранението на препаратите. В него ще работят екипи на РЗИ, Спешна помощ и столичните ДКЦ-та.

„Автобусът е оборудван с две легла, зона за съхранение, хладилници, както и спешен шкаф. Сертификатите за имунизация могат да бъдат издадени веднага след поставяне на ваксината”, заяви още д-р Данчо Пенчев, директор на СРЗИ.

В сряда, 16 юни, автобусът ще бъде на площад „Александър I Батенберг“, където ще остане до петък включително, а в събота и неделя ще се премести на  Летище София, където всеки български гражданин пристигащ или заминаващ ще може да се ваксинира.

Работното време на мобилния ваксинационен център ще бъде от 9 до 18 часа. Екипите за ваксинация са осигурени от РЗИ-София и Центъра за спешна медицинска помощ.

Преоборудването на автобуса и превръщането му в професионално мобилен ваксинационен пункт е специален проект на инж. Георги Милошев, който се надява с това да допринесе в овладяването на  пандемията.

„Свидетели сме на първия наистина професионален мобилен и отговарящ на всички медицински норми мобилен пункт в България“, каза инж. Георги Милошев от Българска Федерация за пътнически транспорт.

Автобусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“. „В рамките на три месеца успешно реализирахме този проект. Може да се ползва от всички граждани“, посочи Атанас Радев от фондация „Благотворителност и милосърдие“.

 На събитието присъства и г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, която се надява с подобни инициативи да се засили интересът към ваксинацията. Предвижда се да бъдат отворени мобилни пунктове и в два столични търговски центъра.

Още по темата.

Loading

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации