Устойчив автобус на годината за 2016 година

Устойчив автобус на годината  за 2016 година

 

Финалистите за „Устойчив автобус на годината“ за 2016 година са вече известни. Десет автобуса ще се съревновават за три награди — по една  за всяка категория (градски, междуградски, туристически).

Наградите ще бъдат присъдени на 26 октомври по време на международното автобусно изложение Rimini International Bus Expo. Състезанието за УАГ е създадено и се промотира от списание Autobus. Това е първата и единствена награда в Европа, която признава устойчивостта в областта на автобусите.

 В категорията на градските автобуси финалисти са моделите Mercedes Citaro Ngt, електрическият Solaris Urbino electric и електрическият Volvo electricity 10.7.

В междуградската категория предизвикателството ще бъде между Scania Interlink gas, Man Intercity и Setra S 415 Business.  И накрая, номинирани бяха следните четири туристически автобуса: Volvo 9900 Vds, двуетажният Vdl Futura, Irizar i8 и Iveco Evadys.

Характеристиките на автобусите-финалисти ще бъдат изучени и сравнени от международен панел от експерти от различни европейски страни. При състезанието за УАГ се преценяват последиците за околната среда и устойчивите качества на превозното средство. Един допълнителен аспект, който се взема под внимание, е безопасността, тоест способността на превозното средство да намали опасността за пътниците, пешеходците и шофьора. Устойчивостта означава също и установяване на позитивен имидж за превозното средство в очите на обществото като цяло. Следователно, няколко аспекта може да се окажат важни, като например шумът, възможността за рециклиране на компонентите, и екологичния ангажимент като цяло на производителя. УАГ е награда, която има за цел да разшири границите на онова, което се прави в индустрията на градските и туристически автобуси що се отнася до консумацията на енергия, емисиите и съотношението между разходи и ползи. Наградата отива отвъд ограничената и специализирана група от инженери, които работят в тази сфера, и достига до обществото като цяло с цел да бъде разбираема за всички.

Устойчив автобус на годината за 2016 година sustinable-bus-of-the-year-2016

2,073 total views, 2 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 341 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации