Среща-дискусия на транспортния сектор в София

Среща-дискусия на транспортния сектор в София

Среща-дискусия на транспортния сектор в София се състоя на 30 април в хотел „Вега“, организирана от  членовете на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към 44 НС  от Парламентарната група на БСП „Лява България“ и Форумът за Балкански транспорт и инфраструктура.

Присъстваха  г-н Петър Курумбашев, член на Европейския парламент и член на Комисия по транспорт и туризъм към Европейския парламент и г-н Георги Свиленски, народен представител и зам.-председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към 44 НС, както и представители на българските превозвачи.

На срещата  се обсъди предложението на Европейската комисия за промените на общите правила за достъп до международния пазар на автобусни превози, във втория „Пакет за мобилност“. С промените се предлага либерализация на международния превоз на пътници, което показва липсата на последователност на Европейската комисия по отношение на законодателството касаещо международните превози, в контекста на първият и вторият Пакет за мобилност.

3,907 total views, 1 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации