ПОРШЕ БГ ЕООД – Seat, Skoda, Volkswagen, Audi, Lamborghini, Bugatti и Bentley

Порше БГ ЕООД

Порше БГ е дъщерна фирма на австрийския холдинг Porsche Salzburg, една от най-големите европейски компании за търговия с нови автомобили с централа в Австрия, създадена от легендарните фамилии Порше и Пийх. Компанията има представителства в повече от 20 държави в Централна и Югоизточна Европа, включително и в Китай, Колумбия и Чили. В Австрия Порше е представител на марките от групата на Volkswagen: Seat, Skoda, Volkswagen, Audi, Lamborghini, Bugatti и Bentley и е нейно 100 % дъщерно дружество.

На българския пазар Порше стъпва преди 10 години. Първоначално като вносител на Volkswagen леки и лекотоварни автомобили, а през 2005 година поема и правата за внос на луксозната марка Audi. Фирмата работи с добре развита дилърска и сервизна мрежа с традиция в продажбите и с опит в поддръжката и гаранционното обслужване на трите марки. Сервизните комплекси разполагат със специализирано оборудване и висококвалифициран персонал. Вносителят поддържа постоянна складова наличност в буферен склад в Будапеща. Поръчка на масов модел се изпълнява за 2 седмици, а специфично изпълнение – до три месеца. Доставката на оригинални резервни части за сервизната мрежа е ежедневна.

В Порше БГ ЕООД е разработена и внедрена система за управление на качеството в съответствие със стандарта ISO 9001:2008 за продажба на нови автомобили, резервни части и сервиз – Сертификати.

В Порше БГ ЕООД е разработена и внедрена Интегрирана система за управление на околната среда и здравословните и безопасни условия на труд, съответстваща на изискванията на международните стандарти ISO 14001:2004 и OHSAS 18001:2007Политика.

На тържествена церемония в Шератон София Хотел Балкан авторитетното жури на Прес Авто Клуб връчи годишните си награди “Кола на годината 2015”. Наградата в категория “Екологичен автомобил на годината” грабна Golf TGI, който е с фабрична уредба за работа на природен газ.
Golf TGI е първият автомобил от семейството на марката, който носи новото функционално обозначение TGI. То обединява в себе си всички нови двигатели на производителя, работещи на природен газ, основно с директно впръскване и на принципа на принудителното пълнене. Новият Golf TGI постига забележителни резултати, като например комбиниран разход на природен газ от едва 3,5 кг на 100 км пробег, емисионен клас Евро 6, енергиен клас А+, само 94 гр/км емисии на СО2, до около 400 км пробег само с едно зареждане на природен газ и до около 950 км допълнително на бензин и редица други.
След дебюта на първите фабрично задвижвани на природен газ автомобили от марката в България през 2006 г., Volkswagen е реализирал към момента над 1800 метанови автомобила (от двете звена на марката заедно с лекотоварната секция) у нас. Така той се нарежда като водещ доставчик за страната на алтернативно задвижваните автомобили, приоритетни за транспортния бранш и бизнеса като цяло.
Ако разглеждаме само гамата леки автомобили на марката, Golf TGI стъпва в България около година след старта на продажбите на малкия Volkwagen eco up! с фабрични настройки на природен газ и заедно с него има амбицията да стане основен играч в посока управление на автомобилни паркове. Моделът има невероятно добри показатели Total Cost Of Ownership. Ориентировъчните му разходи по цени към момента, при стандартизиран пакет за поддръжка за пробег от 120 000 км, възлизат на около 2,5 стотинки без ДДС на километър, а горивният разход на километър на автомобила комбинирано е едва 4,5 стотинки без ДДС. За решението за ускореното въвеждане на Golf TGI на нашия пазар Volkswagen отчита не само отличното до момента представяне на марката с другите модели с алтернативно задвижване, но не и на последно място – благоприятната инфраструктура за зареждане с природен газ, където заради гъстотата на съществуващата мрежа от станции у нас, страната ни съперничи на най-развитите в това отношение пазари.

Независимата Европейска организация Euro NCAP награди с максимална оценка от 5 звезди новия Passat. По този начин осмото поколение на Passat се счита за един от най-сигурните автомобили в света. С този изключителен резултат новият Passat следва своя предшественик, който е спечелил най-много точки през 2010 г.
Euro NCAP (програма за оценяване на нови автомобили) е считана за най-важен стандарт за безопасност на автомобилите от 1997 г. Тази година изискванията отново бяха завишени. Новият Passat премина взискателния NCAP тест с отлични резултати – и благодарение на пакета за сигурност, който е на световно ниво, състоящ се от оптимизирана структура на каросерията, високоефективен интегриран предпазен колан, система за въздушни възглавници и асистиращи системи.
Общата оценката на безопасността от пет звезди за новия Passat е формирана от резултатите в четирите подобласти: защита на пътниците за възрастни и деца, защита на пешеходците и обща безопасност.
По време на задълбочените проучвания за защита на възрастните, които включват челен сблъсък с алуминиева бариера (при 64 км/ч и 40 на сто припокриване), както и страничен удар (при 50 км/ч в структурата на автомобила) и страничен удар (при 29 км/ч), Passat получи 85 на сто от максималната оценка. Също така новият Passat се представи отлично и във важната област за защита на детето, където е достигнал над 87 на сто от максималната оценка, благодарение на стандартните ISOFIX детски столчета и top tether прихващане.
В допълнение бяха наградени конструктивни детайли за защита на пешеходците в новия Passat; те намаляват риска от нараняване на пешеходците. Например, дизайнът на бронята и предния капак.
Безопасно оптимизираните подглавници, които свеждат до минимум риска от травми на врата в случай на удар отзад и системите за предупреждение за предпазните колани за всички места също бяха оценявани. Системата за наблюдение “Front Assist” включваща City Emergency Brake, която е на разположение от ниво на оборудване Comfortline, беше включена в категорията за системи за безопасност и оценена.
Новият Passat е в продажба от няколко седмици и предлага широк спектър от серийно оборудване за безопасност. Той включва предни въздушни възглавници (с деактивиране на предната въздушна възглавница за пътника) и система от въздушните възглавници за пътниците отзад, която включва и странични въздушни възглавници. В допълнение, новият Passat разполага със серийни системи на борда, като например електронния контрол на стабилността (ESC), включително ABS със спирачен асистент, мултиколизионна спирачка, индикатор за налягането в гумите и система за разпознаване на умората.
Предложението на Volkswagen се допълва от различни опционални асистиращи системи, които ще ви помогнат да предотвратите сблъсък или да намалите сериозността му. Те включват PreCrash, Traffic Jam Assist, Emergency Assist, както и Trailer Assist (включващо стабилизация на ремаркето).

DB2014AU01115_large stage images3 images5 index index1

1,726 total views, 3 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации