Най-добър автобусен шофьор на 2011 година

Надпреварата Национално състезание „Най-добър шофьор на годината

    На 2 юни  на територията на автогара „Сердика” в гр. София се проведе за пети пореден път Националното състезание „Най-добър автобусен шофьор на годината”, организирано от сп. “Автобуси&микробуси” и Федерацията по пътнически транспорт.

  Събитието съвпадна с 6-годишнината от създаване на списанието. Участие взеха 11 шофьора от цялата страна. За пръв път на състезанието се представиха и шофьори от градския транспорт в Скопие, Македония. За пръв път тази година се осмели да участва и жена-шофьор. И то за наша изненада – не от България, а от съседна Македония. Всички състезатели получиха подаръци от основния спонсор Лубрифилт ЕООД, както и подаръци от  Federal Mogul, VDL Bus Center, Руди 96, Еврорали, Мототоп, Европарт, БЧК.

 На състезанието присъстваха гости от градския транспорт в Скопие–JCП Skopje, представителя за България на VDL Bus Center – г-н Jeno Nagy, представителя за Източна България на VDL Bus Center – Мирослав Николов, специалния гост от Холандия – Гуидо Брюгеман – главен консултант по много европейски проекти, ученици и учители от Професионална гимназия по транспорт в София, ученици от Професионална гимназия по транспорт Виноградец, както и представители на автобусни фирми и медии.

Участие в състезанието взеха следните шофьори:

Ваньо Неделчев – Хеброс Бус ООД

Севдалин Дуков – Хеброс Бус ООД

Иван Георгиев – Хеброс Бус ООД

Валентин Коларов – Ваканция ООД

Стою Калчев – Хеброс Бус ООД

Атанас Панайотов – Градски транспорт Пловдив

Методи Янев – Глобал Биомет

Николай Величков – Градски транспорт Пловдив

Ангел Миланов – Юнион Ивкони

Горан Горгиевски – JCП Скопие

Весна Найдоска – JCП Скопие

    Както е по традиция, веднага след откриването на състезанието се проведе тестовият изпит с 60 въпроса с акцент върху правилата и нормите за безопасно шофиране, познания за новите европейски правила за работа и почивка на екипажите на превозни средсктва според регламент 561/2006 и приложение на Евроспогодбата AETR,  правила при дневно, седмично, двуседмично кормуване и почивки, превоз на пътници по редовни автобусни линии, превоз на пътници „случайни” превози, използване на тахограф,необходими документи при различните видове пътувания, основни технически познания за автобуса, първа помощ при ПТП. Тестът бе разработен с любезното съдействие на Министерство на транспорта отдел „безопасност на движението” и БЧК.

Класиране на теста по теория:

1 място-Ваньо Неделчев, Хеброс Бус ООД , гр. Пловдив с 48 правилни отговора

2 място-Севдалин Дуков – Хеброс Бус ООД , гр. Пловдив с 47 правилни отговора

3 място- Атанас Панайотов, Градски транспорт Пловдив с 43 верни отговора

     След кратка почивка се проведе и практическият изпит и доказване на професионални умения на градски нископодов автобус VDL BERKHOF AMBASSADOR 200, специално пристигнал от чужбина и предоставен с любезното съдействие от VDL Bus Center. Тук акцентът бе върху зареждането на тахограф, майсторско управление, бързи маневри и реакции, практически упражнения – умело преминаване покрай наредени конуси на предна и задна скорост, правилно паркиране.

Класиране на практическия изпит:

1. място- Николай Величков – Градски транспорт Пловдив за 1.16 мин

2. място- Севдалин Дуков от Хеброс Бус Пловдив с 1.19 мин

3. място-Ангел Миланов – Юнион Ивкони с 1.23 мин

    Последно препятствие пред участниците бе практическия  изпит по оказване на първа долекарска медицинска помощ, организиран със съдействието и помощта на Българския червен кръст.

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

1място-Севдалин Дуков от Хеброс Бус, гр. Пловдив  с общо 66 точки 

2 място-Ваньо Неделчев от Хеброс Бус, гр. Пловдив с общо 63 точки                   

                 Весна Найдоска от JСП Скопие с общо 63 точки

3 място-Атанас Панайотов от Градски транспорт Пловдив с общо 59 точки

 1,230 total views,  1 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 654 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации