Министър Данаил Папазов приветства участниците в срещата на министрите на страните-членки на ОЧИС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов приветства участниците в Срещата на министрите на транспорта на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Форумът е организиран в рамките на българското председателство  се проведе в София в периода 15 – 16 април 2014 г.

По време на своето изказване министър Данаил Папазов заяви, че сътрудничеството в областта на транспорта е един от основните инструменти за прилагането на европейския подход по отношение на Черноморския регион. Той допълни, че настоящата среща е добра възможност за обсъждане на въпроси, като развитието на устойчиви транспортни системи, които да отговарят на икономическите, социалните и екологичните приоритети и нужди на населението в региона на Черно море. По думите му, развитието на такива системи ще позволи да се намали несъответствието в транспортната инфраструктура на Черноморския регион и тази на европейските и азиатските транспортни мрежи.

„Един от приоритетите на българското председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е постоянната интеграция на екологичните фактори в транспортните политики в региона, както и подобряване на безопасността и сигурността в транспорта“, каза още министър Данаил Папазов.

Участниците във форума приеха Заключителна декларация за сигурен и екологичен транспорт в Черноморския регион. Конференцията бе председателствана от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев. В нея участваха Виктор Цвиркун – генерален секретар на Постоянния секретариат на ОЧИС, Василе Ботнару – министър на транспорта на Република Молдова, Едмонд Хаджинасто – министър на транспорта и инфраструктурата на Република Албания, Максим Бурбак – министър на инфраструктурата на Украйна – Цезар-Раду Соаре, заместник-министри, посланици, представители на международни организации, занимаващи се с транспорт.

565 total views, 2 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Сродни публикации