Туристически автобус на 2016

Magelys — Туристически автобус на годината за 2016

Magelys е туристически автобус с елегантен дизайн, който излъчва динамика и гарантира приятно пътуване благодарение на комфорта на борда, изцяло новото усещане за простор, и панорамната видимост, която достигащите да покрива стъклени панели предлагат на пътниците.

Многообразните приложения на Magelys се демонстрират от трите му версии, всяка една от които  се предлага в две дължини (12,20 и 12,80 метра):

Line – за пътувания на средни разстояния в условия на изключителен комфорт;

Pro – перфектното решение за равнища на високо обслужване по редовни либерализирани междурегионални, национални и международни линии, съчетаващо високо ниво на достъпност с оборудване, което осигурява изключителен комфорт, като всичко това е в контекста на управлявани оперативни разходи;

Lounge –  версия с „всички опции“. Тази нова версия, която бе показана за първи път Busworld, е основана на стандартната Pro версия и се радва на следната гама от оборудване: скоростна кутия AS-Tronic, странично затъмняване на слънцето, седалка за шофьора с поставки за ръцете, електрическо размразяване на прозореца на шофьора, GPS, камера за обратно виждане,  камера за централната врата, седалка за стюардеса, шкаф за стюардесата, микрофон за стюардесата, камера за стюардесата, кафе машина, филмираща пътя камера за пътниците и остъклен централен отсек на покрива. Предлага се още и следното оборудване по избор: седалки с регулираща се облегалка за главата, USB контакти, тъчскрийн с радио дисплей и две маси за игри в задната част, които позволяват на осем пътника да седят един срещу друг за по-отпуснато преживяване.

Дългият 12,80 метра Magelys Lounge, който беше показан на Busworld, разполага с 44 седалки и 8 места около две маси за игри в задната част на превозното средство, стъклен покрив в допълнение към страничните стъклени панели, мултимедийна аудиовизуална система и USB контакти.

Като опция версиите Line и Pro могат да бъдат оборудвани с допълнителна врата от дясната страна, с лифт-платформа и „Седалкова кино-система“ (CSS), която позволява достъп на един човек в инвалидна количка.  CSS означава, че въпросните седалки могат бързо и лесно да се сгънат и отдръпнати, за да отнемат по-малко пространство, освобождавайки площ за инвалидната количка или за масата за игри.

Естествено, моделът Magelys използва висока степен на активна и пасивна безопасност като използва най-последните технологични новости. Така например, здравата му само-поддържаща се конструкция е втвърдена в катафоретична баня, което гарантира на конструкцията дълготрайна защита срещу корозия. Проектирана е да издържа теста за преобръщане R 66/01 – международен стандарт, който гарантира, че пътниците ще имат максимална защита, ако се случи така, че превозното средство се преобърне.

Magelys е стандартно оборудван с ABS спирачки, ASR за оптимизация на тяговия контрол и сцеплението с пътя при стартиране, ESP за коригиране на траекторията на превозното средство  при завиване и предотвратяване на излизането му от пътното платно, AEBS аварийни спирачки и предупреждаваща система за излизане от пътното платно (LDWS), полезна функция, която предупреждава шофьора, че губи част от концентрацията си или че е сънлив.

Като опция Magelys може да бъде снабден с ACC (Адаптивен круиз контрол), който използва радар, за да гарантира поддържането на безопасна дистанция до превозното средство отпред, и автоматично задейства спирачката на двигателя и забавителя, ако тази дистанция внезапно се съкрати.

Двигателят с Euro VI на Magelys може да се похвали с 10 процента намаление на консумацията на гориво в сравнение с предходния Euro V двигател в резултат на по-малкото му тегло, което бе намалено с около 200 кг, и на малки подобрения в корпуса, които го правят по-аеродинамичен.

Magelys спечели на своя страна 22 журналиста от европейската автобусна преса, които го наградиха с желаната титла „Туристически автобус на годината за 2016 “, като надделя в тежка конкуренция с пет други производителя, предлагайки най-добрите оперативни разходи без да е правил компромис със стила, комфорта и безопасността.

При една законодателна рамка, която е благоприятна за транспорта с туристически автобуси, този голям успех усилва позиционирането на Iveco Bus като един от водещите играчи в европейската индустрия.

Изложеният на щанда модел Magelys ознаменува партньорството с ръгби отбора All Blacks, като ливреята му носи цветовете на отбора. Magelys и три специално приспособени минибуса Daily Hi-Matic бяха избрани да превозват защитаващия световната си шампионска титла престижен ръгби отбор All Blacks и федерацията на Нова Зеландия по време на първенството за световната купа по ръгби за 2015 година, което се провежда в Обединеното кралство. Magelys, който има базова конфигурация с 57 седалки, беше приспособен по такъв начин, че да осигури на играчите и на онези, които пътуват с тях, даже още повече комфорт: той има само 46 кожени седалки с регулиращ се наклон и множество полезни екстри като Wi-Fi връзка, GPS, кафе машина, двоен усилвател за микрофони, USB порт за всяка седалка и контакт за 220 V за всяка двойка седалки.

656 total views, 1 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации