Какво стана под шатрата или как се прави изложение за автобуси?

Започваме с благодарност. Истинска! Към г-н Чакарян, който прояви разбиране и доблест за разрешаване построяването на тези шатри върху 150м2 на столичната автогара „Сердика” и разбра, че събитието, което се провежда е от полза на всички нас, професионалисти и клиенти на автобусните фирми.

 

 

Всъщност идеята възниква спонтанно преди около година. Тогава в редакцията разбрахме факта, че вниманието към автобусните фирми трябва да има своя апогей. Събитие, чрез което да обърнем вниманието на хората към нас, и което едновременно да бъде като обединение на проблемите в бизнеса. Събитието, което ще бъде ОТ бизнес ЗА бизнеса и трябва да се проведе максимално близо до него.

За това без колебание се спряхме за място – автогара „Сердика”! Тук има разбиране по проблемите, голяма част от автобусните фирми имат офиси и най-важното – тук намерихме разбиране за нормалното провеждане на събитието. При самото му обявяване в професионалните среди настъпи оживление.

Признаваме, че не бе трудно да поканим водещите фирми, които обслуждат бизнеса да покажат своята продукция. Най-голяма подкрепа някак си естествено получихме от фирма „Лубрифилт”. С доказано качествените си продукти и професионализма си, фирмата за сетен път доказа, че може да се разчита на нея, и че продуктите, които предлага са на световно ниво.

По този начин ние започнахме. Дойдоха заявки от Холандия, посрещнахме делегация от Република Македония. Инициирахме и проведохме за пети пореден път през първия ден на изложението състезанието „Най-добър автобусен шофьор на годината”.

Без да се хвалим, но до момента за Източна Европа това е единственото състезание, на което главните герои са автобусните шофьори.

Над 250 бяха посетителите само през първия работен ден, който завърши с коктейл-награждаване на най-добрите автобусни водачи. За радост, имаше и двама състезатели от Македония, единия от които беше жена – приятна изненада за всички нас и най-вече за организаторите от списанието.

През втория работен ден стартираха семинарите. Всички бяха под надслов: „Защо автобусните превози са пренебрегнати на фона на транспорта у нас?”. Много докладчици с изключително важни теми. Срещи от бранша и „сверяване на часовниците”, от които всички имаме нужда.

    На третия ден след обяд в приятна атмосфера трябваше вече да приключваме. А като че ли току-що започвахме…. През всичкито това време:

  • разменяха се оферти
  • водещи фирми уважиха събитието и останаха приятно изненадани от добрата подготовка
  • много фирми и граждани бяха гости на събитието от чист интерес, защото то просто бе организирано на тяхното работно място

Под шатрите всичко бе спокайно. Благодарение на професионализма на организаторите всичко мина без инциденти. Да не забравяме, че за първи път в света състезание се прави в реални условия на работещата автогара!

След встъпителните думи, нека започнем и с представянията и фоторепортажите. Те са много и най-различни. И най-важното – ние не смятаме да спрем до тук!

От екипа на списанието

1,568 total views, 1 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации