IBE International Bus Expo

IBE – най голямото изложение за автобуси в Средиземноморието

IBE – най голямото изложение за автобуси в Средиземноморието

24-26 октомври 2018г.

Огромният европейски пазар, организиран в експозиционния център в Римини представя

всички големи международни марки автобуси, резервни части, аксесоари на изложението, което ще се състои от 24 до 26 октомврии.

IBE International Bus Expo е най-голямото автобусно изложение в Средиземноморието и Южна Европа, което се провежда на всеки две години, не напразно наречено „Вселена на автобусите“.

Потвърдили участие са Iveco, Evobus, Man, Scania, Volvo, Irizar, Van Hool, Vdl, Solaris, Otokar, Isuzu, Indcar, Beulas, King Long, Tomassini и още много други. Да не забравим да споменем и участието на много сервизи и фирми за резервни части.

Единственото търговско изложение в сектора в Италия ще се съсредоточи върху туристическия сектор, маршрутите на дълги разстояния, местния обществен транспорт и проблемите на енергийния преход към електрически, хибридни и газови автобуси.

В програмата активно участие ще вземат и търговските асоциации Asstra, Anav и Agens.

Откриването на събитието вече е планирано за сутринта на 24 октомври.Ще бъде представена актуалната ситуация с подновяването на автобусния парк с участието на ключовите фирми от сектора. Активно участие ще вземат представители от Министерството на икономиката и финансите в Италия,асоциациите ASSTRA, ANAV и AGENS и Legambiente. Ще вземат участие и висши ръководни кадри от Министерството на инфраструктурата и транспорта и региона на Емилия Романя.

Следобяда на 24 октомври  ANAV ще проведе семинар, посветен на корпоративното благосъстояние и представяне на резултатите от ad hoc проучване.

Също в следобеда на 24 октомври ще се проведе семинар организиран от ASSTRA, озаглавена LPT: Достъпност и услуги за хората с увреждания.

Най-атрактивно ще бъде на конкурса „Автобусен шофьор на годината“, който ще се проведе в сътрудничество със списание AUTOBUS. Церемонията по награждаването ще се състои в 4:45 ч. на щанда на IVECO, основният спонсор на проекта, който включва и ZF Italia като технически спонсор.

На втория ден – 25 октомври, четвъртък ще бъде представена рекламната кампания “АВТОБУС и СПОРТ” в сътрудничество с ANAV и IVECO, а пресконференцията на EVOBUS ще бъде домакин на представянето на рекламната кампания VAICOLBUS в сътрудничество с ANAV и EVOBUS.

Програмата за втория ден ще бъде завършена на техническа среща на тема “Технологичната еволюция на автобусите”, проведена от работната група на АССТРА,и още един семинар на тема “Насоки за внедряване на електронни системи за издаване на билети за малките и средни предприятия “.

Предвидено е и представяне на фирми от сектора свързани със списание AUTOBUS.

ТЕСТ ДРАЙВ НА НАЙ-НОВИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ НА АВТОБУСНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Специално внимание се обръща на множество предвидени тест драйв.

Евобус ще представи туристически автобуси Mercedes и Setra; Иризар ще предостави 12,37-метровия формат i6S; MAN ще покаже туристическите автобуси Lion’s Coach и Neoplan Cityliner.

От Скания ще има две версии на Touring (модели с две и три оси);

Volvo ще представи 13,1 метра 9700, Vdl на Fhd2 129-450 и Fhd2 139-450. Ивеко и Отокар ще предложат своите модели, а също така ще има и микробуси от Atego Mercedes Cafa sud и Isuzu Novociti и Novovip (разпространявани от Officine Mirandola).

През 2016 г. присъстваха 6 815 посетители от 29 страни, по-специално от Испания, Белгия и Германия.

Автобусният бранш е динамично развиващ се бизнес сектор: според оценките на AUTOBUS регистрациите на превозни средства над 8 тона през 2017 г. възлизат на 2,278: 500 повече от предходната година (+ 31%).

Възстановяването се дължи на финансиращите модели: 719 градски (+ 79% в сравнение с преди две години) и 708 автобуса за редовни автобусни линии (+ 52%), сектор, който в по-негативни години бе спаднал под 400.

 11,182 total views,  4 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации