транспортна конференция в софия

Европейското бъдеще на транспорта в Централна и Източна Европа

Европейското бъдеще на транспорта в Централна и Източна Европа

На 15 май 2018 година от 13.00 часа в зала Роял  на хотел Балкан (Шератон)  град София, СЪЮЗЪТ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ организира международна регионална конференция на тема „Европейското бъдеще на транспорта в Централна и Източна Европа”, при следния дневен ред:

 1.  Предложените промени в законодателството на ЕС за превози на товари (Пакет за мобилност 1) и последствията за транспорта в страните от Централна и Източна Европа;

2. Дискусия за възможностите за постигане на компромис в рамките на българското председателство на ЕС;

3.   Приемане на обща позиция на държавите членки в защита на  европейския вътрешен пазар за международен автомобилен превоз на стоки

Секторът на международния автомобилен транспорт на товари е в криза. Налице са множество проблеми, свързани със законодателните промени в областта на товарния автомобилен транспорт на ЕС, които не само ще доведат до ново разделяне на обединена Европа, но и до унищожение на транспортния сектор в отделни държави членки и по специално тези от Централна и Източна Европа, което поражда нарастващо напрежение в бранша.

В Съюза на международните превозвачи членуват транспортни фирми от цялата страна, което го прави точен барометър на проблемите, очакванията и настроенията на българските превозвачи.

С цел защита на правата и законните интереси на транспортния сектор на европейско ниво, са обединени усилия с транспортните сдружения на Полша, Румъния, Словения, Хърватия, Унгария и Литва, в така наречения „Алианс за бъдещето на транспорта”, създаден на 28.04.2017 г. в гр. Варшава, Република Полша. Представители на национални и чуждестранни браншови асоциации ще вземат участие в конференцията.

Ще бъдат набелязани мерки за действия, насочени към осигуряване на справедливи и конкурентни условия на транспорт, в рамките на ЕС.

Необходимостта от предприемане на спешни мерки по регулиране на отношенията в сектора между отделните държави членки, е причината за провеждането на конференцията в навечерието на срещата на ръководителите на ЕС в гр. София, която ще се състои на 17.05.2018 г.

Гласът на транспортния сектор в нашите държави трябва да бъде чут ясно, тъй като проблемите не могат да бъдат подценявани повече!

На конференцията са поканени да вземат участие евродепутати, парламентаристи, политици и представители на браншови организации от страните в Централна и Източна Европа, които са пряко засегнати от готвените промени.

5,580 total views, 1 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации