среща автобусни превозвачи

До два месеца ще бъдат готови промените в наредбата и методиката за субсидиите на автобусните превозвачи

До два месеца ще бъдат готови промените в наредбата и методиката за субсидиите на автобусните превозвачи

До два месеца ще бъдат готови промените в наредбата и изготвянето на методика за разпределението на субсидиите и компенсациите за автобусните превозвачи. Това стана ясно след среща на министъра на транспорта информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министъра на финансите Владислав Горанов и автобусните превозвачи. Предвиждат се промени и в Закона за автомобилните превози, които се очаква да бъдат внесени до месец юни.

С готвените нормативни промени ще търсим по-справедливо разпределение на субсидиите и компенсациите, така че да постигнем максимална финансова ефективност, заяви министър Росен Желязков. Той допълни, че от голямо значение е да бъдат прецизирани техническите изисквания към превозните средства, с които се извършват тези превози. Министърът съобщи, че е провел среща и с представители на Националното сдружението на общините, на която са разисквани тези теми.

По темата за нерегламентираните превози са ангажирани всички компетентни институции и ще се създадат конкретни механизми за контрол и санкции за справяне с тази незаконна дейност, коментираха двамата министри.

Министър Владислав Горанов увери представителите на превозвачите, че ще бъдат внесени промени в Закона за данъка върху добавена стойност.

Участниците в срещата се договориха да бъде създадена работна група, в която ще участват всички заинтересовани страни. Тя трябва да уточни механизма за контрол върху превозите, разгледа възлагането на услугата, както и да направи оптимизация на транспортните схеми.

 

Сродни публикации може да прочетете ТУК.

 

4,288 total views, 1 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации