AI tyre assembling system

Bridgestone с нова революционна система за асемблиране на гуми

 

Bridgestone с нова революционна система за асемблиране на гуми

Bridgestone Corporation обяви внедряването на нова система за асемблиране на гуми, наречена EXAMATION, във водещата си фабрика в Хиконе. Създадена, за да повиши още повече качеството и производителността на технологиите за производство на гуми, модерната система съчетава патентованите информационни и комуникационни технологии на Bridgestone с изкуствен интелект.

Bridgestone възнамерява да използва системата в съществуващи и нови фабрики на компанията в цял свят с цел повишаване на конкурентоспособността на производствените дейности, а и за да даде възможност на Bridgestone Group да предложи продукти с още по-високо качество на широк кръг от потребители.

Bridgestone започва да проучва и разработва производствените системи, използващи информационните, комуникационни и други иновативни технологии, в края на 90-те години с цел създаването на по-функционални гуми и подобряване на качеството. През 2002 г. компанията разработва производствената система BIRD, първата в света система за пълна автоматизация на производствените процеси – от компонентите до инспекцията на крайния продукт. Системата също така позволява извършването на мониторинг в реално време на условията в производствените обекти.

Новата система EXAMATION съчетава осъвременени версии на използваните в BIRD информационни и комуникационни технологии с нови фирмени технологии, базирани на концепциите Bridgestone Intelligent Office BIO и Bridgestone Intelligent Device BID. BIO*3 и BID*4 са нови технологии за анализ на данни, използващи цялостната експертиза на Bridgestone в една от основните технологични дейности на компанията, а именно преработката на високополимерни (каучукови) комплексни материали.

Технологиите използват и фирмени алгоритми, изготвени посредством съчетаването на анализи на големи данни, събрани от производствените процеси, с техниките и опита на експертите на Bridgestone в тези процеси.

Въз основа на алгоритмите, надвишаващи предоставяните досега аналитични данни от BIO, BID въвежда уникален изкуствен интелект, които осъществява автоматичен контрол на производствените системи и позволява автоматичното управление на производствените процеси, контрол на качеството и други процедури, които до този момент зависеха от човешки умения.

Системата ни позволява да сведем до минимум различните несъответствия в производствения процес, произтичащи от разликите в човешките възможности, както и да реализираме невиждани до този момент нива на прецизност в производството. Освен това данните, събрани от тази система, ще бъдат използвани в съчетание с данни за съществуващите машини за асемблиране на гуми, процесите преди и след асемблиране, както и други дейности и продукти, с цел подобряване на цялостното качество на процедурите във фабриките.

            

6,118 total views, 1 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (190 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации