Билбао ще бъде домакин на международния железопътен конгрес Rail Live

За втори път Билбао ще бъде домакин на поредното издание на международния железопътен конгрес Rail Live!

Организацията, Terrapinn Holdings Limited, с  подкрепата на асоциацията на испанските железници, създава наситен дневен ред на преговори и кръгли маси, в които ще бъдат разгледани последните тенденции в железопътния транспорт и основните предизвикателства на бъдещето в рамките на два дни.

Дигитализацията или мобилността като услуга са само две от темите, които ще бъдат обхванати от 300 планирани срещи. Повече от 3000 участници от 80 страни и 150 изложители ще направят Билбао световния център в сектора.

За втора поредна година Билбао ще бъде мястото на международния конгрес на тема “Железопътна връзка!” от 6 до 7 март 2019 г.

Това е една от най-подходящите професионални платформи в подземния, и железопътния транспорт, където ще се съберат експерти от цял ​​свят. В това издание, което ще се проведе отново в БЕК (изложбен център в Билбао), се очаква той да надмине показателите за миналата година. Смята се, че ще има 3 000 участници от 80 страни, 300 лектори и 150 изложители.

По думите на Шон Уилис, управител на Terrapinn, “тазгодишното издание надминава  всичките ни очаквания по отношение на посещаемостта и участието на индустрията. За следващата, целта ни  е да я увеличим във всички аспекти”.

В момента организацията работи в тандем с Mafex, по изготвянето на цялостна програма, за да представи  в продължение на два дни последните тенденции в железопътния транспорт. Сред тях са предизвикателствата пред дигиталната трансформация, новите начини на пътуване и бъдещите нужди на потребителите.

Pedro Fortea, управляващ директор на Mafex, подчертава “ангажираността” на испанската железопътна индустрия с интернационализацията като начин за “подобряване на конкуренцията” “и подчертава, че това събитие се връща, за да го постави” в секторна демонстрация от голямо значение  в рамките на важния полюс на промишлеността, който Баската страна представлява.

Основните международни оратори вече са потвърдили участието си,  включително ръководители от Корейската железопътна корпорация (Корея), Калифорнийската високоскоростна железопътна администрация и РТА Чикаго (САЩ); SNCF и RATP Group (Франция); SBB (Швейцария), индийските железници (Индия), както и NS Reizigers (Холандия) и Rail Baltica (Латвия), както и участието на ETS, Euskotren, Adif и Renfe в графика на конгреса.

Под банера: “Технологии, иновации и стратегия за цялата железопътна верига за доставки“, конгресът и кръглите  маси на Rail Live! 2019 г. ще се превърнат  в опорна точка на международния дебат за многобройните постижения и въздействието им спрямо   връзката между градовете на 21-ви век.

Форум, в който ще бъдат известни гледните точки на националните и международните железопътни мениджъри и оператори, както и ролята на индустрията и как R&D допринася за модела на мобилност в градовете и техните околности.

Основните теми, на които ще се фокусира това издание, са метрополните и леките железопътни мрежи, интелигентните инфраструктури, цифровата революция, , телекомуникациите и контрола и новата концепция за станции.

Тези панели включват и други ключови аспекти, като например MaaS (мобилност като услуга), модели на финансиране или напредък в процесите на издаване на билети. Предвид гореизложеното представянето на „мегапроектите“, които понастоящем се извършват по целия свят, не могат  да бъдат пренебрегнати.

Успоредно с това, в изложбената зона изложителите ще представят най-новите разработки, които са включени в пазара, за да отговорят на тези нови технологични изисквания.

В събитието ще присъстват и  основните компании в сектора като Grupo CAF, ArcelorMittal, Teltronic, Ingeteam, Amurrio, Danobat, Idom, Jez, Nem Solutions и Stadler Rail Valencia. Очаква се участието на повече от 150 компании, както и на стартиращи фирми представящи  последните си иновации, които ще революционизират сектора в  бъдеще.

Rail Live! Се реализира с подкрепата  на  Mafex, испанската железопътна асоциация, участва в организацията на събитието, наред с това на баското правителство.

Групата SPRI, ETS, Euskotren и Metro Bilbao си сътрудничат в развитието на събитието. Конгресът също има подкрепата на Adif и Renfe.

Повече подробности за изложението и конгреса, ораторите и фирмите, които участват, можете да намерите на следния уебсайт:

https://www.terrapinn.com/conference/rail-live/index.stm

 

 

3,536 total views, 1 views today

Сподели:

Оценете тази публикация
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (675 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Сродни публикации