СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ SCANIA И VAN HOOL ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР

Сътрудничеството между шведския производител на превозни средства Scania и белгийския производител на градски и туристически автобуси Van Hool, което  досега беше само за пазара на страните от Северна Европа, разширява дейността си, за да включи  Германия и Австрия. Това е следващата стъпка в автобусната стратегия 2013+ на  Scania. Към програмата на Scania ще бъдат добавени туристическите автобуси с тандемна ос на Van Hool, двуетажните и туристическите автобуси с ултра-висок етаж.

Още преди това, по време на Изложението за обществен транспорт в Гьотенбург, което се проведе през месец ноември 2012 г., на скандинавските пазари беше пуснат моделът Scania Van Hool TX16 Astronef като нов три-осов модел в гамата от цялостни туристически автобуси на Scania, която в момента е по-широка от когато и да било. Показаният в Гьотенбург автобус, който се предлага в две дължини, а именно 14 и 13,2 метра, е три-осов и с височина от 3,7 метра. Задната повдигаща се ос е хидравлично насочвана с подобрена маневреност и завиване покрай ъгли.

Този туристически автобус има 13-литров двигател Euro 5 с мощност от 440 кс и 2300 Nm въртящ момент. Двигателят е наличен и в други категории на мощността и като  Euro 6. Двигателите на Scania осигуряват максимум въртящ момент още от 1000 оборота в минута. Това осигурява лесно каране, малко смени на предавки и оптимална икономия на гориво.

Фирма Van Hool е независим белгийски производител на градски автобуси, туристически автобуси и ремаркета с годишно производство от приблизително 3500 броя. Сътрудничеството със Scania се отнася най-вече до продукти за пазара на Европа, където туристическите автобуси могат да се поддържат чрез обширната мрежа от около хиляда сервизни точки на Scania.

603 total views, 0 views today

Сродни публикации

Вашият коментар