микробус на годината

Минибус на годината

На 19-ти, 20-ти и 21-ви април журито, съставено от специалисти от 19 специализирани международни издателства, проведе тестове със седемте кандидатирали се превозни средства.

Подбраните модели бяха: Spica от Car-Bus.net, Nora от Ferqui, Next L7 от Indcar, in-vip от Integralia, Daily Tourys от Iveco, MD-7 от Temsa и  Voyager GT 

Наградата ще бъде връчена на 23-ти май като част от събитията във връзка с Международния търговски панаир за градски и туристически автобуси (FIAA) 2017

Между 19-ти и 21-ви април, IFEMA беше домакин на тестовете за определяне на превозното средство-победител в състезанието за  наградата  “Минибус на годината“. Журито на престижните европейски награди  за Международен градски и туристически автобус на годината предлага тази награда с цел да запълни една празнина в категориите, които се присъждат в Европа, тъй като досега нямаше категория, включваща минибусите, микробусите и мидибусите за пътнически транспорт.

Евротестът за минибус беше организиран от специализираното списание Autobuses & Autocares и в него участва Мигел Саез, директорът на публикацията и испански член на международното жури. Тестовете се проведоха в сътрудничество с Международното изложение за градски и туристически автобуси FIAA, което се организира от IFEMA и ще се проведе между23-ти и 26-ти май в мадридския изложбен център Feria de Madrid.

Превозното средство-победител ще бъде обявено на церемонията по откриването на FIAA, на която ще присъства голям контингент от международната преса, подкрепен от мощната група на специализираните медийни партньори, които организират събитието.

Целта на наградата „Минибус на годината“  е да се даде тласък на видимостта и промотирането на този важен сегмент на автобусния сектор, който е с голям потенциал за растеж. Способността на този вид превозни средства да се адаптират към нуждите на градския транспорт и туризма, както и икономията на разходи, която те представляват, ги правят една от формулите за пътнически транспорт на бъдещето. Това се подкрепя и от последните данни за продажбите на минибуси, които през финансовата 2016 година нараснаха с 65%.

Моделите, които бяха избрани да участват в състезанието за тази първа награда и бяха подложени на многобройни тестове, бяха: Spica от Car-Bus.net, Nora от Ferqui, Next L7 от Indcar, in-vip от Integralia, Daily Tourys от Iveco, MD-7 от Temsa и Voyager GT от Unvi. Всички те задоволяват посочените изисквания: минимум от 9 седящи места за пътници плюс седалката за шофьора; максимална дължина от 9,9 метра и присъствие на пазара от най-много две години.

По време на Евротеста за минибус членовете на журито провериха показателите при работа на всяко превозно средство в реални пътни условия по маршрут с няколко предвидени различни особености: отсечки с наклон нагоре и надолу, магистрала, тесни пътища и т.н.

9,595 total views, 0 views today

Сродни публикации

Вашият коментар