DB Regio и DB Arriva Group се движат с автобусни гуми Continental

  • Continental печели контракт за доставката на автобусни гуми на DB Group
  • Доставка на около 17 000 автобусни гуми за DB Regio и DB Arriva Group
  • Управлението на износени гуми на Continental подпомага управлението на ресурси на DB

За първи път Deutsche Bahn (DB) групира заедно изискванията за автобусни гуми на своите филиали DB Regio и DB Arriva Group в различни европейски страни и присъди договора за доставка като част от търг на ЕС. Благодарение на разходно-ефективната си и ориентирана към клиентите оферта Continental успя да спечели договора за поръчки за около 4 милиона евро. Решението в полза на производителя на гуми от Хановер беше силно повлияно и от централния екип за ключови клиенти, който ще подпомага индивидуалните автобусни компании на DB Regio местно в Германия и DB Arriva Group в Италия, Португалия, Унгария и Чешката република.

За автобусите, които извършват регионални услуги, ще бъдат доставени гуми от моделите Conti CityPlus HA3, 295/80 R 22.5 и Conti Coach HA3 в размери 295/80 R 22.5 и 315/80 R 22, които са разработени конкретно за този вид използване. Автобусите, които пътуват по местни градски маршрути, ще бъдат снабдени с пълен комплект гуми от вида Conti Urban HA3 с укрепени странични стени и в размери 275/70 R 22.5.

DB Regio и DB Arriva Group използват също така и рециклирани гуми, за което използват управлението на износени гуми ог сервизния портфейл на Continental. След като гумите изцяло използват първия си полезен живот, те се връщат на системата за повторна обработка на Continental, където след цялостна инспекция за годност, те се рециклират. Това помага значително да се увеличи оперативната ефективност на автобусните фирми, като същевременно допринася да се реализират по-добре екологично-ориентираните цели на  DB за по-добро използване на ресурсите.

Автобусният парк на DB Regio се състои от около 5 000 собствени автобуса в мрежа от 22 автобусни компании и над 70 дяла в транспортни компании и съюзи в Германия. През 2012 г. фирмата превози около 750 милиона пътника и измина над 600 милиона километра. DB Arriva е филиал на Deutsche Bahn за регионален транспорт извън Германия и предлага железопътни и автобусни услуги в 15 европейски страни. С наетите на работа във фирмата над 46 000 човека и с нейния оборот от 3,75 милиарда евро   (2012 г.), тя е един от водещите доставчици на регионални транспортни услуги в Европа. DB Arriva е съставена от своите три поделения, а именно: UK Bus, UK Trains и Mainland Europe.

607 total views, 0 views today

Сродни публикации

Вашият коментар