протестни действия на такситата в София

Протестни действия на Водачите от София

           СТОЛИЧНА ОБЩИНА

                                                                       НА ВНИМАНИЕТО НА КМЕТА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

                                                                       И ЗАМ. КМЕТА ПО ТРАНСПОРТА ЕВГЕНИ КРУСЕВ,      

                                                                       (И ЗА СВЕДЕНИЕ на останалите заинтересовани                                                                                                                                                                                                                                                ИНСТИТУЦИИ и МЕДИИ в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ)

 

                     У В Е Д О М Л Е Н И Е

 от ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ на ВОДАЧИТЕ в СОФИЯ

относно провеждането на ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ срещу ЗАПОВЕД № РД–01–135/17.03.2014 г., по–конкретно срещу т.83.1 и т.83.2, свързано с  бранша „ТАКСИМЕТРОВ ПРЕВОЗ НА ПЪТНИЦИ”, и касаещи подмяната на Удостоверенията за водач на лек таксиметров автомобил (УВЛТА) по документи, а не чрез полагането на изпити през пет години

      В съответствие с чл. 11 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, на днешната дата 13.03.2017 г. (понеделник), Ви УВЕДОМЯВАМЕ, че на 16.03.2017 г. (четвъртък) от 12.00 часа пред храм–паметника „Александър Невски” започват упоменатите протестни действия на водачите от София, с подкрепата и представителството на всички големи, средни и малки БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ и ТАКСИМЕТРОВИ КОМПАНИИ от столицата и страната до отмяната на т.83.1. и т.83.2. в цитираната заповед и замяната им със следното съдържание:

НОВА т.83. Водачите, притежаващи удостоверения по т.1, които желаят да придобият ново удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, което веднъж вече са придобили до 01.04.2016 г., подават до 31.12.2017 г. следните актуални документи:

1/ Свидетелство за съдимост;

2/ Удостоверение на основание чл. 19 ал. 2 от ЗМВР;

3/ Копие на Удостоверението за психологическа годност;

4/ Копие на Свидетелството за управление на МПС.

и заплащат съответната държавна такса.  

     Протестни действия няма да има, ако това се случи на заявената среща при Министъра на транспорта с участието на издалия заповедта председател на Изпълнителна агенция „АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ” и в присъствието на представителите на големите, средни и малки БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ, ТАКСИМЕТРОВИ КОМПАНИИ и ИНИЦИАТИВНИ КОМИТЕТИ от столицата и страната, за което настояваме от 06.03.2017 г., т.е. веднага след оповестяването на въпросната заповед.

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ:

      1/ ……………………………Димитър Ванев   – „ТАКСИ С ЕКСПРЕС”

      2/ ……………………………Любомир Костадинов-„РАДИО СВ ТАКСИ”

    3/ ……………………………Васил  Тодоров   – „ЙЕЛОУ 333”

   4/ ……………………………Николай Ценов  –  „ЗА ЕДНО ЕВРО”

   5/ ……………………………Делчо Колев        – „О’К СУПЕРТРАНС

 

4,426 total views, 71 views today

Сродни публикации

Вашият коментар