Подписани са всички договори за изграждане на първия етап от третата метролиния

Подписани са всички договори за изграждане на първия етап от третата метролиния

  Подписани са всички договори с изпълнители за изграждане на първия етап от третия метродиаметър. Това заяви заместник – министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Любомир Хаджийски на церемония за стартиране на тунелопробивната машина, която ще изгражда третия лъч на софийското метро.

Заместник – министър Хаджийски посочи още, че това е най-сложният участък от метрото, който преминава през централната градска част и достига до кв. Овча купел. „Още от първия програмен период, ОП “Транспорт“ участва финансово в изграждането на Столичното метро с над 1 млрд. лева и това са едни от най-добре инвестираните средства, с бързи и качествени резултати, видими за всички софиянци и гости на града“, каза той. Заместник – министърът допълни още, че за този програмен период от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ са осигурени още 685 млн. лв., и през 2019 г. разстоянието от Овча купел до центъра ще се изминава за 10 минути с метро.

Любомир Хаджийски посочи, че с подобни проекти доказваме, че сме част от модерна Европа, а София е европейска столица с интегриран градски транспорт – бърз, екологичен и удобен във всички части на града.

 

 

1,481 total views, 1 views today

Сродни публикации

Вашият коментар